Reiki

REIKI VOOR HEALING EN ONTSPANNING

Reiki is een oude Oosterse heelkunst, waarvan al sprake was in de 2500 jaar oude Sanskriet-teksten. In 1922 werd Reiki herontdekt door de Japanse monnik, Dr. Mikao Usui.

Het woord Reiki bestaat uit 2 Japanse karakters. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki is dus “Universele levensenergie”.

Ik geef deze universele levensenergie door aan jouw lichaam via handoplegging.

Reiki wordt door jouw eigen kanalen aangezogen, naargelang je behoefte en wat je aankunt op dat moment.

De Reiki gaat altijd eerst naar de plaatsen waar de energie het meest nodig is. Ze ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Omdat Reiki wordt toegevoegd aan de energiehuishouding van jouw lichaam, vindt deze zijn weg via de aura, de chakra’s, de meridianen en naar verschillende klieren en organen. Deze universele levensenergie heeft invloed op het fysieke lichaam, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki kan daardoor blokkades in je energiestroom opheffen, je energie harmoniseren en werkt transformerend/genezend. Reiki werkt dus evengoed bij stress en spanningen als bij pijnlijke spieren of een verkoudheid.

Reiki geeft je meer energie!

Reiki heeft steeds een positief effect. Toch kan het dat in eerste instantie je symptomen erger worden. Dit is een teken dat het genezingsproces bezig is. Dat komt omdat Reiki van binnen uit naar buiten geneest. Het is mogelijk dat eerder doorgemaakte ziekten opnieuw naar boven komen of dat emotionele of mentale zuivering, oud zeer naar boven brengt zodat je dit nu kunt verwerken.

Tijdens de eerste behandelingen zal je lichaam ontgiften. Het is dus goed om veel water te drinken om deze afvalstoffen te verwijderen.

Ik geef ook reiki behandelingen aan kinderen en huisdieren, de behandeling is dan beduidend korter aangezien de energie van kinderen en dieren veel zuiverder is en de werking daardoor sneller en krachtiger is.

Je kunt in het kort van Reiki zeggen dat het:

  • het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevordert
  • een vitaliserende werking heeft op lichaam en geest
  • harmoniserend werkt en de energie in balans brengt
  • werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau
  • een ontspannende werking heeft
  • blokkades opheft
  • reinigend werkt
  • een ontgiftende werking heeft
  • zelfontwikkeling bevordert
- Deel deze info -